Tips og gode råd til nybagte forældre

Amning - Den korrekte sutteteknik

En rigtig sutteteknik er vigtig, da en forkert kan medføre sår og irritationer på brystvorten. Det er almindeligt, at der opstår ømhed som følge af amning, men hvis du oplever decideret smerte eller sår har du formegentligt en forkert ammeteknik. Få en bedre amme- og sutteteknik med vores råd.

Start med at finde en behagelig måde at sidde på. Sørg for at du selv er komfortabel og at du kan holde baby ordentligt. Sørg for at have de ting du skal bruge – eksempelvis vand – i nærheden, så du ikke skal afbryde amningen. Sluk gerne din telefon, så der ikke opstår nogle uheldige afbrydelser.

Skaf evt. en ammepude, så du ikke behøver at spænde i armene mens du ammer. Læg barnet tæt indtil dig og sørg for at barnet kan få fat i brystvorten. Læg gerne barnets hovedet en smule tilbagelænget. Lad selv baby få fat. Du skal være opmærksom på, at dit barn har så meget af det pigmenterede område i munden som mulig.

Lad barnet amme i lang tid, og gerne så ofte som muligt – særligt i begyndelsen. Baby bør først fjernes fra brystet når det selv giver slip.