Tips og gode råd til nybagte forældre

Amning – gode råd og guides

10 gode råd om amning

1. Beslut dig inden fødselen om du vil amme. Der er mange fordele ved amning, men der kan være hårdt og svært – i hvert fald i begyndelsen. Nogle kommuner tilbyder konsultation med en sygeplejeske sidst i graviditeten. Vi anbefaler dig, at få en god snak med hende om fordele og ulemper. Hvis du kender nogle erfarne forældre kan en snak med dem også være en ide.
2. Vær forberedt på at amning kan være svært og tager tid at lære. Du skal oftest guide og vejlede barnet til brystet – særligt i starten.
3. Find den rigtig sutteteknik. Se vores artikel om dette her.
4. Spørg jordemoderen eller ammerådgiveren på hospitalet, om barnet sutter korrekt mens du ammer. Så får du styr på grundteknikken med det samme.
5. Læg barnet ind til brystet efter fødslen og hold barnet tæt så meget som muligt lige fødslen. Det stimulerer din mælkeproduktion, og øger kontakten mellem dig og dit barn, så baby føler sig tryg.
6. Vent med sutten - vent to-tre uger med at give dit barn en sut.
7. Få et ammeindlæg. Når mælken løber til, bliver brysterne spændte, ømme, og det kan opleves som om, at mælken drypper ud af brysterne. Her er et ammeindlæg rigtig effektivt. MyFirstDeal har ofte deals på ammeindlæg.
8. Når mælken løber til, kan baby have svært ved at tømme brysterne. Pas på, at du ikke får brystbetændelse, og hold øje med eventuelle symptomer på brystbetændelse.
9. Få en slynge til at amme og til at bære baby. En slynge er for det første en behagelig made at bære din baby på, og det giver samtidig mulighed for at amme hvor som helst. En slynge giver nemlig mulighed for at amme på en diskret måde. Det gør det også at mor og barn kan få en god kropskontakt.
10. Find den rigtige ammestilling.