Tips og gode råd til nybagte forældre

Børnenavne

hvordan vælger man et godt barnenavn?

Hvad skal mit barn hedde, eller ikke hedde? Et spørgsmål som mange nye forældre spørger sig selv mange gang. At vælge det rigtige børnenavn er en svær og stor beslutning. Navnet følger dit barn hele livet og skal passe til ham eller hende lige fra tiden som baby til pensionist. Så hvordan vælger du det helt rigtige navn til baby?

På nettet finder du et hav af navnelister, men at se en række børnenavne hjælper måske ikke på at gøre beslutningen nemmere. I stedet giver vi dig her en smule inspiration til at vælge det rigtige navn.

Det er blevet meget populært blandt kendisser at vælge unikke navne, der skiller sig ud fra mængden. Eksempelvis hedder Jamie Olivers børn Poppy Honey Rosie Oliver, Daisy Boo Pamela Oliver og en dreng som hedder Buddy Bear Maurice Oliver. Okay, det er måske en anelse mere unikt end du havde tænkt, men det giver måske anledning til, at man tænker en smule ude af boksen og går efter et navn, der skiller sig fra ud fra mængden.

Det er vigtigt at dit barns navn giver dig positive associationer. Eksempelvis hvis du kan knytte navnet til en bestemt sang, film eller oplevelse. Musik kan være et godt sted at søge børnenavne. Prøv hør dine yndlingssange igennem og læg mærke til om, der skulle være nogle navne i tekster, der bringer en smule inspiration frem til, hvad du kan kalde din lille guldklump.